Chestionar: De la ce benzinarie alimentati?
Acest chestionar este inchis.
Petrom
0%
0 0%
Rompetrol
100.00%
2 100.00%
Mol
0%
0 0%
Total 2 voturi 100%
* Ati votat pentru acest element. [Arata rezultate]

Evaluarea subiectului:
  • 1 voturi - 5 in medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Determinarea consumului real al mașinii
16-09-2011, 11:52 AM,
#1
Determinarea consumului real al mașinii
In primul rand, trebuie sa va cunoasteti masina si sa ii determinati apetitul pentru carburant. Uneori cea mai economica solutie pentru a va reduce cheltuielile cu carburantul este sa va schimbati masina cu una mai economica. Nu veti reusi niciodata sa obtineti consumuri reduse de la o masina sport cu sute de cai putere sau de la una construita in asa fel incat consuma mult din fabricatie. Daca performantele sportive ale unei masini cad pe locul doi, in urma pretului platit pentru carburant, atunci cel mai bine e sa folositi in deplasarile dvs. cotidiene o masina mai putin insetata.

Pentru a determina consumul de carburant al unei masini exista mai multe metode.

Cea mai eficienta si mai precisa este de departe metoda "plin-plin". Aceasta presupune sa faceti un plin de rezervor, sa parcurgeti un numar de kilometri, dupa care sa efectuati din nou un plin de rezervor. Trebuie sa va notati undeva numarul de km. pe care ii aveti la bord atunci cand faceti primul plin de rezervor, sau sa resetati kilometrajul secundar atunci cand plecati de la pompa. Pentru a determina consumul real al masinii dvs. mai trebuie doar sa impartiti cantitatea de carburant (in litri) pe care ati alimentat-o a doua oara la numarul de km parcursi intre cele 2 plinuri si sa inmultiti cu 100. Rezultatul va fi consumul mediu real pe suta de km.

Pentru a nu vicia rezultatul trebuie sa va asigurati ca:

1.Pompa la care alimentati a 2-a oara indica corect cantitatea de carburant pe care ati introdus-o in rezervor.

2.Combustibilul cu care alimentati este de calitate, fara adaosuri de apa sau alti "inlocuitori".

3.Masina dvs. indica in mod corect numarul de kilometri parcursi intre cele 2 plinuri. Prin utilizarea unor anvelope de dimensiuni diferite fata de cele furnizate de producator pot aparea diferente de inregistrare a numarului real de km. (roti mai mari = distanta efectiv parcursa mai mare fata de cea inregistrata, roti mai mici = distanta efectiva mai mica decat cea inregistrata pentru ca masurarea distantei se face cu un senzor montat pe axul rotii, nu la periferia rotii)

4.Distanta pe care o parcurgeti intre cele 2 plinuri de rezervor sa fie una relevanta, adica suficient de mare pentru a putea extrapola consumul mediu rezultat. De obicei trebuie parcurse cateva sute de km.

5.De asemenea, nu este relevant sa calculati consumul mediu in conditiile in care il determinati la un drum lung in afara orasului, eventual pe autostrada cand de fapt. dvs. folositi masina indeosebi la deplasarile din interiorul orasului. Ideea e sa determinati cat va costa pe dvs. in fiecare luna acest carburant.

6.Consumul de benzina sau motorina variaza in functie de regimul termic exterior. Consumul pe timp de iarna al unei masini este mai ridicat decat cel pe timp de vara. Adica iarna nu-i ca vara ... clar.

Precautii:

Temperatura combustibilului cu care alimentati este de obicei mai scazuta decat cea exterioara. Datorita diferentei de temperatura este posibil ca acesta sa se dilate in rezervorul masinii dvs. Asigurati-va ca imediat dupa ce faceti un plin "ochi" veti mai parcurge o distanta suficienta pentru a consuma o parte din acest combustibil si a evita in acest fel scurgerea unei cantitati de combustibil din rezervor.

Indeplinind aceste premise, puteti sa determinati consumul mediu real al masinii. Ca fapt divers puteti sa comparati acest consum cu cel indicat de computerul de bord al masinii dvs (daca aveti) si eventual cu cel indicat de producator in fisa cu parametrii tehnici constructivi ai masinii dvs. Sigur veti gasi diferente!

Apoi calculati numarul mediu de km. pe care ii parcurgeti lunar cu masina pentru a determina cat va costa lunar mersul cu masina.

15-03-2018, 02:53 PM,
#2
RE: Determinarea consumului real al mașinii
Gasesti anvelope vara ieftine sau iarna si jante la preturi foarte bune la vadrexim
Anvelope si jante Orice autovehicul.


Saritura forum:


Utilizator(i) care navigheaza in acest subiect: 1 Musafir(i)

Contacteaza-ne | www.bailesti.ro | Reintoarce-te Sus | Reintoarce-te la continut | Mod (Arhiva) Usor | RSS Syndication